ROEG!
Terugkijken

ROEG!

ROEG! 24 augustus 2019 17:11 - 17:30

ROEG! is  het natuurprogramma van TV Drenthe. Vorige week voeren we van het LOFAR-gebied naar Gieterveen, in deze uitzending beginnen we bij Bonnerklap. En we proberen in Spijkerboor te komen..

Roeg!

Roeg!

3 juni 17:12 - 17:32 Het pad door het Elper Westerveld wordt al eeuwen gebruikt. Aan alle kanten van het pad valt veel te ontdekken: zelfs IN het pad, waar insecten holletjes graven. Bertil Zoer van Het Drentse Landschap neemt ons mee. Ook zien we het bijzondere natuurgebied van Eef Arnolds en volgen we kunstenaars die de beken van Drenthe op het doek zetten.
Roeg!

Roeg!

27 mei 17:12 - 17:32 Een paar van de allermooiste plekken van Drenthe volgens boswachter Evert Thomas: het bos van de Schoonloër Strubben, een bijzonder vennetje in het Hart van Drenthe en uitkijktoren De Holmers. Thomas vertelt in zijn laatste ROEG! - hij gaat met pensioen - waarom dit zijn favorieten zijn. En we bezoeken het Vogelfestival van Vogelwacht Uffelte.
Roeg!

Roeg!

20 mei 17:12 - 17:32 Op het Dwingelderveld zijn de sporen uit het verleden meer zichtbaar gemaakt. De grafheuvels en raatakkers, onderzocht door de Rijksuniversiteit Groningen, vormen een bijzonder deel van het natuurgebied. Tineke Bouwmeester laat ook de oude karrensporen zien, waaronder die met de typische Drentse spoorbreedte.
Roeg!

Roeg!

13 mei 17:12 - 17:32 Waterwingebied Beilen is volop in ontwikkeling. Hier gaat de techniek van waterzuivering samen met ontwikkelen van natuur en het bevorderen biodiversiteit. Onze blauwe boswachter Peter Bartelds wandelt door dit gebied, langs de Beilerstroom, die toevallig in ere is hersteld. Verderop, in en om de Brunstingerplas, laat een bever zijn sporen achter en de vrijwilligers van de Hooijershoeve zijn hard aan het werk.