Roeg!
Terugkijken

Roeg!

Roeg! 18 maart 17:12 - 17:32

Aan de rand van Assen kronkelt een nieuw kreekje. WMD Drinkwater heeft het begin dit jaar aangelegd. Restwater dat anders zo snel mogelijk werd afgevoerd, stroomt nu het kreekje in. Daar heeft de natuur direct profijt van.Ook in en om het Oostervoortsche Diep en op de akkers van Miss Tuinboon in Gees wordt gewerkt aan de biodiversiteit.

Roeg!

Roeg!

25 maart 17:12 - 17:32 Een voorjaarswandeling in het Fochteloërveen. Langs een deel van de nieuwe kade, die ervoor zorgt dat het nat blijft in het unieke natuurgebied. Boswachter Sietske Westerhof geniet van het bloeiende wollegras en we kijken bij de nieuwe slangenverblijven. Ook in Langelo worden slangen geholpen - daar maken ze broeihopen klaar voor de komende lente. En ken je de slobkousbij? Leer hem kennen in de insectenserie van boswachter Pauline Arends.
Roeg!

Roeg!

11 maart 17:12 - 17:32 Het Molenveld: een van die mooie afwisselende heidegebieden die Drenthe rijk is. Met boswachter Evert Thomas maken we er een wandeling, onder meer langs geheimzinnige gaten: bomkraters? Een groep vrijwilligers steekt de handen uit de mouwen in Frederiksoord en boswachter Pauline Arends laat een echte rover zien in een nieuw deel van haar insectenserie.
Roeg!

Roeg!

4 maart 17:12 - 17:32 Het broedseizoen komt eraan, helemaal dan kunnen honden in de natuurgebieden een gevaar zijn voor grondbroeders en ander klein grut. Met boswachter Kees van Son gaan we op pad, naar het Aekingerzand en naar hondenlosloopgebieden.
Roeg!

Roeg!

25 februari 17:12 - 17:32 Het aantal bevers in Drenthe groeit. Wat betekent dat voor de provincie? Bertil Zoer en Cindy de Jonge laten zien waar de bever naar hartenlust mag graven en knagen. Maar er zijn ook plekken waar de bever niet welkom is. Daar plaatst Ferdinand Kruize een beverkooi. En soms zitten beschermde diersoorten elkaar in de weg: is dat ook zo bij de rivierprikken en de bevers? Daar is onderzoek voor nodig.