ROEG
Terugkijken

ROEG

ROEG 25 november 2017 17:11 - 17:30

In ROEG! gaan we deze week vogels ringen. De tijd van de vogeltrek loopt zo'n beetje op z'n einde, op dit moment komen vooral vogels uit Scandinavië binnen: koperwieken, kramsvogels, kruisbekken en sijzen. ROEG! liep mee met vogelringer Rinus Dillerop, en hij ving een hele serie barmsijzen. Verder kijken we mee met kinderen uit Hoogeveen die braakballen pluizen en we bezoeken keiendokter Harrie Huisman. ROEG! gaat deze week de grens over: we gaan naar het meest Drentse deel van Friesland: de Duurswouderheide en de Slotplaats bij Bakkeveen. Boswachter van dienst is Kees van Son en hij kent dit gebied op z'n duimpje.

Roeg!

25 november 17:12 - 17:32 De Onlanden wordt natter, hoe gaat dat er precies uitzien? Met boswachters Kees van Son van Staatsbosbeheer en Bart Zwiers van Natuurmonumenten zoomen we in op de balans tussen water en natuur Marieke van Leeuwen van waterschap Noorderzijlvest laat zien hoe er 5,2 miljoen kuub extra water geborgen kan worden.

Roeg!

18 november 17:12 - 17:32 Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten maakt zich zorgen over de natuur. Een deel van de heide van natuurgebied Vijftig Bunder ziet hij snel achteruitgaan. Maatregelen nemen blijkt niet zo makkelijk. Op het Dwingelderveld zijn ook zorgen over de heide, daar wordt met de hand geplagd. En we zijn te gast op landgoed Overcingel, waar het monumentale erfgoed behouden wordt voor de toekomst.

Roeg!

11 november 17:12 - 17:32 Met Bertil Zoer van Het Drentse Landschap maken we een wandeling over het Drouwenerzand, een gebied met veel geschiedenis. Van het aangeplante bos naar het stuifzand, waar we een bankje tegenkomen ter ere van jonkheer Hora Siccama, de historische Kwartjesberg en aangeplant helmgras. Suze Sanders draagt een gedicht voor en we gaan mee met schilders die de Drentse beken op het doek zetten.

Roeg!

4 november 17:12 - 17:40 Met Pauline Arends zoeken we naar een echte bosbewoner: de eekhoorn. De acrobaat valt op met de pluimstaart en de gepluimde oren, wat valt er nog meer over het knaagdier te ontdekken? Kinderen van IKC de Lindelaar in Westerbork gaan op paddenstoelentocht en we zijn welkom in de tuin van Marijn en Redmond O'Hanlon.