ROEG
Terugkijken

ROEG

ROEG 18 november 2017 17:11 - 17:30

In Roeg deze week aandacht voor bloeiende bermen, een bijzonder natuurgebied in Zuidlaren en keiendokter Harry Huisman. Het aantal insecten neemt dramatisch af, bleek onlangs uit duits onderzoek. Bloeiende bermen zijn belangrijk voor die insecten - en de Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseerde daarom deze week een symposium over die bloeiende bermen. In Roeg aandacht voor de situatie in de gemeente Westerveld. Verder heeft het parkeerterrein van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren zich ontwikkeld tot een bijzonder natuurgebied. En we gaan op pad met stenendokter Harry Huisman - en hij weet echt alles van stenen. Roeg komt uit de bossen bij Dwingeloo, we lopen rond over het Leebroekerzand en brengen onder meer een bezoek aan een bijzonder, hooggelegen veentje. Boswachter van dienst is Martijn Harms.

Roeg!

23 september 19:12 - 19:32 Op de akker van Kees Sijbenga in Hooghalen groeien verschillende gewassen in smalle stroken naast elkaar. Een deel van de oogst gaat naar zijn kippen: zo werkt de kringloop op zijn biologisch-dynamische bedrijf. Bij een andere biologisch-dynamische boer wordt de bodem onderzocht op het bodemleven. En de lelieteelt, kan dat ook biologisch? Een experiment moet het uitwijzen.

Roeg!

16 september 17:12 - 17:32 Peter Oosterhof uit Foxwolde is biologisch melkveehouder. Hij wil zo weinig mogelijk krachtvoer aan zijn koeien geven, zodat ze van zoveel mogelijk gras goede melk maken. Vogelonderzoeker Henk Jan Ottens heeft goed nieuws: het is een succesvol broedjaar voor de wulp in Drenthe, dankzij de hulp van boeren. En in de Tuin voor Zwaantje in Annen hanteren ze een chaotische werkwijze.

Roeg!

9 september 17:12 - 17:32 We zijn te gast bij de Herenboeren in Rhee. Daar gaat de liefde en aandacht voor de natuur samen met flink aanpakken. Bij boer Geert Lindenhols uit Zuidwolde helpen de lieveheersbeestjes een handje mee en boer Nick van den Pol uit Ruinerwold pacht een stuk grond van Staatsbosbeheer. Het was bedoeld als heide, maar hij heeft er boekweit in gezaaid.

Roeg!

2 september 17:12 - 17:32 De boerderij van Het Drentse Landschap op Rheebruggen wordt beheerd door Alexander Ekkels. Het is een potstalboerderij. Ekkels houdt het oude landgoed in stand en heeft veel zorg voor de natuur op en om de boerderij: boerenland met een grote biodiversiteit. Ook kijken we bij de bijzondere boom op het land van boer Otto Willem Eleveld.