ROEG
Terugkijken

ROEG

ROEG 23 september 2017 17:11 - 17:30

ROEG is deze week op het Noordscheveld, tussen Donderen en Norg. 't Gebied is onalngs aangewezen als archeologisch monument en boswachter Albert Broekman leidt ons rond langs raatakkers, grafheuvels, een hunebed en het 400.000 jaar oude poesjeszand. En ondertussen wordt hij aangevallen door een landgeit. Verder in deze uitzending aandacht voor heidehommels, kastanjeziektes en wespennesten.

Roeg!

23 maart 17:12 - 17:32 Het broedseizoen is begonnen. Veel dieren hebben nu extra behoefte aan rust. Gelukkig valt er vanaf het pad genoeg te zien en te beleven. Boswachter Tineke Bouwmeester van Natuurmonumenten weet een mooie route. Kijk mee naar de heikikkers, de vogels en de adders. En we kijken mee bij het Drents Schildersgenootschap, die een deel van de Drentsche Aa op het doek vastlegt.

Roeg!

16 maart 17:12 - 17:32 Waterwingebied Gasselte heeft grotten, vijvers, bergen én je kan er een mooie wandeling maken. Blauwe boswachter Peter Bartelds leidt ons rond. We komen ook de restanten van werkkamp Dobbendal tegen. En het is Jaar van de Huismus, tot grote vreugd van mussenonderzoeker René Oosterhuis uit Leek. Boswachter Pauline Arends gaat ondertussen de kroeg in: een insectenkroeg!

Roeg!

9 maart 17:12 - 17:32 Imposant zeg, de bomen op landgoederen De Braak en Vennebroek. Er staan veel verschillende soorten, sommigen van honderden jaren oud. Boswachter Bart Zwiers wandelt met Loes van der Laan door het bomenparadijs bij Paterswolde. Vrijwilligers hebben er een nieuw hek neergezet in de stijl van het landgoed. Boswachter Pauline Arends zoomt in op de sint-jacobsvlinder. En in het Asserbos zijn de wandelpaden opgehoogd om natte voeten te voorkomen.

Roeg!

2 maart 17:12 - 17:32 Met Kees van Son lopen we langs 't Anlooërdiepje, we beginnen bij de bron op het Eexterveld. Onderweg passeren we de favo boom van Kees, we staan stil bij een wijer, burchten en dammen. In de serie van Pauline Arends over insecten zien we de moerassprinkhaan. Vijfhonderd bomen gaan de grond in dankzij StukjeNatuur, de Bosgroepen en Brainboss. En welk resultaat heeft de bodemverhoging van het Anlooërdiepje? De bodem wordt onderzocht met een speciale techniek.