ROEG
Terugkijken

ROEG

ROEG 19 december 2020 17:11 - 17:30

In twee weken tijd werden er 27 duizend handtekeningen ingezameld om het Drentse edelhert te redden. En dat heeft gewerkt, het dier mag blijven leven. Maar hoe zit dat eigenlijk met die edelherten? ROEG! gaat deze en volgende week op zoek. We gaan eerst naar het Gelderse Brummen. Daar leeft sinds een aantal jaar een groep edelherten in een landschap dat wel wat op Drenthe lijkt met dorpen, veel landbouw en redelijk wat natuur. En het gaat daar eigenlijk best goed.

Roeg!

Vandaag 17:12 - 17:32 We volgen de Drentsche Aa de grens over: het Groninger waterwingebied in. Met Peters Bartelds van WMD Drinkwater wandelen we de Weerdenbras in, met een stukje natuurlandbouw en andere verrassingen. Kinderen van de Oosterveldschool in Uffelte krijgen een bijzondere les in de Ootmaanlanden, waar waterberging wordt gecreëerd. En Ravon trekt met schepnetten eropuit, op zoek naar de grote modderkruiper.

Roeg!

23 september 19:12 - 19:32 Op de akker van Kees Sijbenga in Hooghalen groeien verschillende gewassen in smalle stroken naast elkaar. Een deel van de oogst gaat naar zijn kippen: zo werkt de kringloop op zijn biologisch-dynamische bedrijf. Bij een andere biologisch-dynamische boer wordt de bodem onderzocht op het bodemleven. En de lelieteelt, kan dat ook biologisch? Een experiment moet het uitwijzen.

Roeg!

16 september 17:12 - 17:32 Peter Oosterhof uit Foxwolde is biologisch melkveehouder. Hij wil zo weinig mogelijk krachtvoer aan zijn koeien geven, zodat ze van zoveel mogelijk gras goede melk maken. Vogelonderzoeker Henk Jan Ottens heeft goed nieuws: het is een succesvol broedjaar voor de wulp in Drenthe, dankzij de hulp van boeren. En in de Tuin voor Zwaantje in Annen hanteren ze een chaotische werkwijze.

Roeg!

9 september 17:12 - 17:32 We zijn te gast bij de Herenboeren in Rhee. Daar gaat de liefde en aandacht voor de natuur samen met flink aanpakken. Bij boer Geert Lindenhols uit Zuidwolde helpen de lieveheersbeestjes een handje mee en boer Nick van den Pol uit Ruinerwold pacht een stuk grond van Staatsbosbeheer. Het was bedoeld als heide, maar hij heeft er boekweit in gezaaid.