ROEG
Terugkijken

ROEG

ROEG 30 september 2017 17:11 - 17:30

Roeg loopt deze week door het Grolloërholt met boswachter Evert Thomas. We gaan op zoek naar paddenstoelen en bijzondere boomsculpturen en die vinden we natuurlijk ook. Verder hebben we aandacht voor een onderzoek naar faunapassages. In onze serie over het Hijkerveld kijken we bij het lichtonderzoek daar. En we nemen een kijkje bij een kastanje die is aangetast door de kastanjemineermot - en die kastanje overleeft het niet...

Roeg!

2 maart 17:12 - 17:32 Met Kees van Son lopen we langs 't Anlooërdiepje, we beginnen bij de bron op het Eexterveld. Onderweg passeren we de favo boom van Kees, we staan stil bij een wijer, burchten en dammen. In de serie van Pauline Arends over insecten zien we de moerassprinkhaan. Vijfhonderd bomen gaan de grond in dankzij StukjeNatuur, de Bosgroepen en Brainboss. En welk resultaat heeft de bodemverhoging van het Anlooërdiepje? De bodem wordt onderzocht met een speciale techniek.

Roeg!

24 februari 17:12 - 17:32 Een wandeling in en om Zweeloo, een gebied waar Vincent van Gogh lyrisch over was. Bertil Zoer laat de historische pareltjes zien. Een bijzondere route met barnsteen, beekdal en begraafplaats. Met Jermo Tappel bezoeken we de molen in Sleen. En we staan op het Dwingelderveld met herder Johan Coelingh, de belhamel en de rest van zijn kudde.

Roeg!

17 februari 17:12 - 17:32 De Drentse heide: hoe zorg je ervoor dat al die kleine veldjes de moeite waard blijven? in Nationaal Park Drentsche Aa doen ze dat door al die veldjes aan elkaar te knopen. In het Oosteindsche Veen, vlakbij het Bargerveen, is gestart met werkzaamheden voor het herstel van het hoogveen. En we zien de doodskop-zweefvlieg van dichtbij, in de insectenserie met boswachter Pauline Arends.

Roeg!

10 februari 17:12 - 17:32 Met Pauline Arends leren we de bunzing beter kennen. Ook de wezel en de hermelijn komen aan bod. Jeffrey Peereboom legt uit waarom 2024 het Jaar van de hermelijn is. En in Vledder zien we hoe een speurhond is getraind om sporen van de bunzing te zoeken.