Verboden Toegang
Terugkijken

Verboden Toegang

Verboden Toegang 29 december 2020 17:16 - 17:27

Verboden Toegang voor onbevoegden. Wie kent die blauwe bordjes met de witte letters niet. Ze staan in Drenthe op allerlei plekken: voor oude panden, voor torens en bunkers, maar ook op hekken waarachter terreinen liggen die je niet mag betreden. We nemen u mee naar twee verlaten locaties van na de Tweede Wereldoorlog. Drenthe kende in de jaren ‘50 en ‘60 een enorme groeispurt. Om die in goede banen te leiden werden extra ambtenaren aangetrokken. In Emmen was hun huisvesting zeer modern. Ontworpen door het beroemde Rotterdamse architectenbureau Van den Broek en Bakema. Het gebouw staat nog fier overeind. Niet overal werd zo solide gebouwd. Veel nieuwbouwwijken van na de oorlog zijn nu alweer aan vervanging toe, in Assen wordt hele straten vernieuwd.

Verboden Toegang

Verboden Toegang

5 januari 2021 17:17 - 17:32 Verboden Toegang voor onbevoegden. Wie kent die blauwe bordjes met de witte letters niet. Ze staan in Drenthe op allerlei plekken: voor oude panden, voor torens en bunkers, maar ook op hekken waarachter terreinen liggen die je niet mag betreden. RTV Drenthe ging op zoek naar de wereld achter de bordjes. Wat zie je als je de verboden deur opent, achter het hek gaat kijken of met de trap onder de grond gaat. In deze laatste aflevering staat de militaire geschiedenis van Drenthe centraal. Overal zijn nog sporen te zien van oefenterreinen, schietbanen, kazernes en munitieopslagplaatsen. We nemen u mee op een reis door de tijd van Donderen naar Nieuw-Balinge.
Verboden Toegang

Verboden Toegang

22 december 2020 18:34 - 18:48 Verboden Toegang voor onbevoegden. Wie kent die blauwe bordjes met de witte letters niet. Ze staan in Drenthe op allerlei plekken: voor oude panden, voor torens en bunkers, maar ook op hekken waarachter terreinen liggen die je niet mag betreden. in deze aflevering staat de militaire geschiedenis van Drenthe centraal. Overal zijn nog sporen te zien van oefenterreinen, schietbanen, kazernes en munitieopslagplaatsen. We nemen u mee op een reis door de tijd van Donderen naar Nieuw-Balinge.
Verboden Toegang

Verboden Toegang

15 december 2020 18:34 - 18:48 Verboden Toegang voor onbevoegden. Wie kent die blauwe bordjes met de witte letters niet. Ze staan in Drenthe op allerlei plekken: voor oude panden, voor torens en bunkers, maar ook op hekken waarachter terreinen liggen die je niet mag betreden. Vandaag bezoeken we twee oude uitgaansgelegenheden in Assen en Hoogeveen. In deze tijd is het bijna niet meer voor te stellen hoe vol het soms kon zijn op een vrijdag- of zaterdagavond. De herinneringen van de mensen die er hebben gewerkt brengen het leven en de muziek terug.
Verboden Toegang

Verboden Toegang

8 december 2020 18:34 - 18:48 Verboden Toegang voor onbevoegden. Wie kent die blauwe bordjes met de witte letters niet. Ze staan in Drenthe op allerlei plekken: voor oude panden, voor torens en bunkers, maar ook op hekken waarachter terreinen liggen die je niet mag betreden. Sommige verlaten gebouwen in Drenthe veranderen binnen korte tijd in een ruïne. Andere zijn een provinciaal monument en worden keurig onderhouden. Vandaag reizen we naar Oosterhesselen en Roden. Het contrast kan bijna niet groter zijn.