Roeg!
Terugkijken

Roeg!

23 september 19:12 - 19:32

Op de akker van Kees Sijbenga in Hooghalen groeien verschillende gewassen in smalle stroken naast elkaar. Een deel van de oogst gaat naar zijn kippen: zo werkt de kringloop op zijn biologisch-dynamische bedrijf. Bij een andere biologisch-dynamische boer wordt de bodem onderzocht op het bodemleven. En de lelieteelt, kan dat ook biologisch? Een experiment moet het uitwijzen.

Roeg!

16 september 17:12 - 17:32 Peter Oosterhof uit Foxwolde is biologisch melkveehouder. Hij wil zo weinig mogelijk krachtvoer aan zijn koeien geven, zodat ze van zoveel mogelijk gras goede melk maken. Vogelonderzoeker Henk Jan Ottens heeft goed nieuws: het is een succesvol broedjaar voor de wulp in Drenthe, dankzij de hulp van boeren. En in de Tuin voor Zwaantje in Annen hanteren ze een chaotische werkwijze.

Roeg!

9 september 17:12 - 17:32 We zijn te gast bij de Herenboeren in Rhee. Daar gaat de liefde en aandacht voor de natuur samen met flink aanpakken. Bij boer Geert Lindenhols uit Zuidwolde helpen de lieveheersbeestjes een handje mee en boer Nick van den Pol uit Ruinerwold pacht een stuk grond van Staatsbosbeheer. Het was bedoeld als heide, maar hij heeft er boekweit in gezaaid.

Roeg!

2 september 17:12 - 17:32 De boerderij van Het Drentse Landschap op Rheebruggen wordt beheerd door Alexander Ekkels. Het is een potstalboerderij. Ekkels houdt het oude landgoed in stand en heeft veel zorg voor de natuur op en om de boerderij: boerenland met een grote biodiversiteit. Ook kijken we bij de bijzondere boom op het land van boer Otto Willem Eleveld.

Roeg!

26 augustus 17:12 - 17:32 Het aantal bevers in Drenthe groeit. Wat betekent dat voor de provincie? Bertil Zoer en Cindy de Jonge laten zien waar de bever naar hartenlust mag graven en knagen. Maar er zijn ook plekken waar de bever niet welkom is. Soms zitten beschermde diersoorten elkaar in de weg: is dat ook zo bij de rivierprikken en de bevers? Dit is een herhaling van 25 februari 2023.