Van postbode naar natuurfotograaf: 'Hier kan ik echt mijn ei in kwijt'

Natuurfotograaf Roel Lubbers
Lubbers maakt veel foto's op het Landgoed Mensinge © RTV Drenthe
In alle jaargetijden is natuurfotograaf Roel Lubbers te vinden op het Landgoed Mensinge in Roden, tussen de oude eiken, beuken en hulststruiken. Het landhuis staat al eeuwen op deze plek en is de meest authentiek ingerichte historische havezate van ons land.
"Door het jaar heen kom ik hier heel vaak om te fotograferen. Niet alleen nu, nu de havezate mooi verlicht is 's avonds maar ook in de zomer wanneer de zon mooi schijnt", aldus Lubbers.

Controle

Voordat hij op pad gaat, controleert Lubbers altijd eerst zijn uitrusting. "Het is zo vaak gebeurd dat mensen foto's willen maken en alles voor elkaar denken te hebben. De eerste foto wordt gemaakt en dan blijken ze geen beeld te hebben. Kijken ze verder dan zien ze dat er geen accu in de camera zit. Dat is natuurlijk jammer, dan kun je weer terug."

Enthousiast

Lubbers was postbode en kent de omgeving als zijn broekzak. "Het is altijd weer een uitdaging om met mooie plaatjes thuis te komen. Maar dit gebied is ideaal voor een natuurfotograaf", vertelt Lubbers. Regelmatig stuurt hij een foto naar RTV Drenthe. "Die komt dan ook wel eens in beeld. Zo heb je toch het idee dat je het goed doet."

Onverwacht

Tijdens het fotograferen kom je soms dingen tegen die vooraf niet gepland waren. Lubbers: "Als je dan op het juiste moment klikt, dan is het voor elkaar. Het zijn allemaal maar kleinigheden maar dat maakt het fotograferen zo mooi. In fotograferen kan ik echt mijn ei kwijt."
Roel Lubbers: van postbode naar natuurfotograaf

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl