Ontdek de Hondsrug en het Hunzedal vanaf rustige wandelpaden

Boswachter Bertil Zoer en Loes van der Laan zijn al aan de wandeling begonnen
Boswachter Bertil Zoer en Loes van der Laan zijn al aan de wandeling begonnen © RTV Drenthe
Ruim tweehonderd kilometer aan wandelpaden ligt klaar om ontdekt te worden. De nieuwe langeafstandswandeling 'Loop van Hunze en Hondsrug' voert van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en gaat weer terug door het Hunzedal.
De gevarieerde wandeling is opgedeeld in vijftien etappes van gemiddeld zestien kilometer. Bij elkaar laten ze de wandelaar kennismaken met een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland; de bewoningsgeschiedenis begon al in de ijstijden. Boswachter Bertil Zoer van Het Drentse Landschap: "Het is ongelooflijk verrassend, er is eeuwenlang gewoond op de Hondsrug, er is van alles gebeurd. Elke etappe heeft een totaal ander landschap."
Langs de rustige en veelal onverharde paden is het genieten van de gevarieerde natuur. Je loopt bijvoorbeeld door gebieden waar de rivier de Hunze weer kronkelt en waar jarenlang gewerkt is aan nieuwe natuurgebieden.
Het is de vijfde route in een reeks langeafstandswandelingen van Het Drentse Landschap, het wordt uitvoerig beschreven in een handzame wandelgids. Deze biedt naast de routebeschrijving en uitklapbare kaarten ook meer informatie over de bijzonderheden die je onderweg tegenkomt. De vogels, de planten, kunstwerken en historische elementen bijvoorbeeld.

Win een van de nieuwe wandelgidsen!

Heb jij zin om de Hunze en de Hondsrug te verkennen? Mail naar roeg@rtvdrenthe.nl met wie jij graag deze wandeltocht wil maken, en waarom. Onder de inzenders worden twee exemplaren verloot. De uiterste inzenddatum is 14 maart.
Loes van der Laan en boswachter Bertil Zoer zijn al begonnen aan de eerste kilometers. In deze uitzending van ROEG! zie je meer over een paar hoogtepunten van deze nieuwe wandeling.
Urenlang wandelen door het Hondsruggebied

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl