NK Tegelwippen van start gegaan: de eerste tegels zijn gewipt

Tegels eruit, plant erin
Tegels eruit, plant erin © Jan de Groen
Tijdens het NK Tegelwippen draait het erom zoveel mogelijk tegels weg te halen. Ze maken plaats voor gras, bloemperken of geveltuintjes. Ruim veertig gemeenten zijn vandaag gestart met de strijd om de Gouden Tegel.
Iedereen kan meedoen en met elke tegel die je wipt draag je een steentje bij. Op de website van het NK Tegelwippen geef je je score door. Dan kan ook als je gemeente niet meedoet met het NK. In dat geval worden de tegels automatisch opgeteld bij de Tegelstand. Die teller is vandaag, op de startdag van het NK, al over de tweeduizend heen.
In Drenthe is nog niet zo'n beste start gemaakt: alleen in de gemeente Assen is een score doorgegeven en die bedroeg slechts één tegel.
Tegels maken plaats voor plantjes
Tegels maken plaats voor plantjes © Karina Amman

Liever groen dan grijs

Gemeenten in Drenthe maken zeker nog kans, want het NK Tegelwippen duurt tot 30 september. Het doel is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Dat helpt om wateroverlast te voorkomen, verkoeling te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en om de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien heeft groen om je heen een positieve invloed op je gezondheid.
Naast de Gouden Tegel voor de winnende gemeente, is er ook een prijs voor fanatieke deelnemers: de Publiekswipper. Die wordt begin oktober uitgereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl