En ze leefden nog lang en gelukkig...

Reekalf
Een van de reekalfjes die werd herenigd met zijn moeder © Harry Boerma
In de bossen bij Borger laten twee jonge reeën zich vastleggen op de wildcamera van natuuronderzoeker en -liefhebber Harry Boerma. Het zijn dezelfde twee reekalfjes die vlak na hun geboorte herenigd werden met hun moeder.
De jonge dieren maken het goed en groeien als kool. Op deze beelden zijn de reekalfjes zes weken oud. "Ze zijn op 11 mei geboren want toen ik daar kwam, lagen de vliezen nog op de grond", herinnert Boerma zich.

Gevlekte vacht

Het ene jong springt achter zijn moeder aan terwijl het andere jong zijn tijd neemt voor de camera. De rijen met witte vlekken die een reekalfje tot zo'n vier maanden heeft, zijn goed zichtbaar. Na verloop van tijd vervagen de stippen naar de egaal bruine vacht van de volwassen ree.

Toevalstreffer

De jonge dieren zijn bij toeval opnieuw vastgelegd. "In het gebied leeft een aantal weesdassen die wij op voer hebben en in de gaten houden. Tijdens het observeren van de dassen kwamen daar ineens de reeën voorbij", vertelt Boerma. "De kalfjes gaan nu lopen en voedsel zoeken op die plek. Het gebied is afgeschermd voor het publiek dus ze kunnen daar gewoon blijven."
Reekalfjes bij Borger

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl