Kaylee Landhuis stroomt door in Popsport traject: 'Eigenlijk maak ik mijn eigen band'

Kaylee Landhuis uit Coevorden versloeg in VanSlag negen andere acts
Kaylee Landhuis uit Coevorden versloeg in VanSlag negen andere acts © K&C
De 21-jarige singer-songwriter Kaylee Landhuis uit Coevorden is geselecteerd voor het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport. Zij mag in de studio van de band De Staat in Nijmegen een song opnemen en een coachingstraject volgen.
Per provincie gaat er één talent naar Nijmegen toe om daar het traject van Popsport te vervolgen. Kaylee vertegenwoordigt dus Drenthe.

Gitaar en viool

Zelf denkt ze wel te weten waarom zij deze kans krijgt. "Ik denk dat ze bij mij te meeste ontwikkeling hebben gezien tijdens het traject. Daarnaast heeft mijn combinatie van gitaar en viool ook wel geholpen", vertelde Landhuis in het ZO!34 radioprogramma 'De Avond Van'.
"Ik wilde mij vooral focussen op de inhoud van mijn nummer en leren hoe ik mijn instrumenten kon combineren op het podium. Daar heb ik van mijn coach Hans Hannemann veel tips over gekregen", blikt ze terug op het provinciale voortraject van Popsport.
Kaylee met haar gewonnen prijs: door naar Popsport NL
Kaylee met haar gewonnen prijs: door naar Popsport NL © K&C

'One-woman band'

Die beide instrumenten bespelen op het podium kan door middel van een zogeheten 'loop pedaal'. Daarmee kan een artiest live op het podium een stuk van een instrument inspelen, om dit vervolgens te herhalen. Kaylee begint altijd met het inspelen van de gitaar: "Daarna pak ik dan mijn viool en speel ik over de gitaar heen. Eigenlijk maak ik een beetje mijn eigen band in m'n eentje."
Viool spelen doet Kaylee al langere tijd. "Toen ik klein was ben ik in de muziek begonnen met de viool. Op mijn achttiende ben ik daarmee gestopt en een soort country- en folk muziek gaan maken met mijn gitaar. Daaropvolgend ben ik ook mijn eigen nummers gaan schrijven", zo vat Kaylee haar muziekreis door de jaren heen samen. Kaylee bracht begin dit jaar haar eerste single uit, genaamd 'Vessel'.
Het vervolg van het traject bestaat uit nog meer coaching en het opnemen van een eigen single. "Dat wordt vast leuk", stelt Landhuis.

Nieuwe single onderweg

Kaylee zit niet stil: ondertussen is ze zelf ook al bezig met een nieuwe single. Wanneer die uitgebracht gaat worden is nog onduidelijk, maar ze kan wel al vertellen waar deze over gaat. "Een beetje over een grote levensles, het heet 'Giving and Taking', geven en nemen dus. Volgens mij gaat het daar een beetje om in het leven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl