Grote hoeveelheid autobanden illegaal gedumpt

Gedumpte autobanden
Een van de plekken met gedumpte autobanden © Kees van Son
Tussen Annen en Eext bij Het Wit en in de buurt van De Bulten zijn twee grote stapels met autobanden ontdekt. Het is onduidelijk waar de banden vandaan komen, maar de gemeente Aa en Hunze vermoedt dat het autobanden van een oude kuilbult zijn.
Het gaat om één stapel van zo'n honderdvijftig autobanden en één stapel van zo'n tweehonderdvijftig autobanden. "Het kan niet anders dan dat beide hopen van dezelfde persoon komen. Zoveel heb ik nog nooit eerder aangetroffen en nu krijg ik twee meldingen op één dag", vertelt boswachter Kees van Son.

Kostbaar

"Ik baal er vreselijk van", zegt Van Son. "Het opruimen van die troep kost tijd en dus geld. Ik besteed dat veel liever aan het onderhoud van onze natuurgebieden dan aan het opruimen van andermans rotzooi."
"Het is lang geleden dat ik een afvaldumping van dit formaat heb meegemaakt", zegt Harry Hoving van de gemeente Aa en Hunze. "In de tientallen jaren dat ik hier werk misschien een keer of vier, vijf. We vinden wel eens banden van een hobbyist maar die zijn schoner. Het gaat hier om vieze en verweerde banden."

Uitkijken

Tips over de mogelijke herkomst van de banden zijn welkom. Van Son vraagt het publiek om goed op te letten. "Als mensen iets zien en vermoeden dat het om illegale activiteiten gaat, dan kunnen ze dat het beste doorgeven aan de politie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl