Bewoners mogen meepraten over toekomst Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa
Nationaal Park Drentsche Aa © Rianne van der Wal/Pixabay
Overstappen naar duurzame energie, nieuwe landbouwmethodes ontwikkelen en watertekorten en hoog water voorkomen. Dat zijn enkele problemen waar het Drentsche Aa-gebied de komende jaren mee te maken krijgt. De plannen staan in een nieuw toekomstplan. Inwoners van het gebied en geïnteresseerden mogen eind deze maand meepraten.
Het Overlegorgaan Drentsche Aa stelt elke tien jaar een nieuwe toekomstplan op. Hierin wordt gekeken hoe de natuur moet worden beheerd. Naast duurzame energie, landbouwmethodes en waterhuishouding is er in het nieuwe plan aandacht voor het tegengaan van de afname van de verschillende soorten planten en dieren. Ook wordt er aandacht besteed aan het versterken van de unieke kwaliteiten van de Drentsche Aa, zoals de natuur, het landschap, de geschiedenis en duurzame vormen van toerisme.
Van de presentatie van het plan is een webinair gemaakt die hier is terug te kijken. Tijdens inloopbijeenkomsten op dinsdag 26 oktober in café restaurant Hofsteenge in Grolloo en op donderdag 28 oktober in Café De Drentsche Aa in Schipborg mogen geïnteresseerden meepraten en zelf met ideeën komen. Aanmelden hiervoor kan via dit formulier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl