Dit weekend in de Drentse natuur: 13 en 14 november

De kramsvogel
Zie jij een kramsvogel in de tuin? © Saxifraga/Piet Munsterman
Zin om op pad te gaan dit weekend? Kies een mooie route uit in een van de Drentse natuurgebieden of kies uit een van de excursies.
Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Op zoek naar roofvogels

Er zijn meer roofvogels om je heen dan je denkt! Trek zaterdagmiddag samen met een gids van Staatsbosbeheer het Drents-Friese Wold in en je leert waar je op moet letten om roofvogels te spotten. Neem je eigen fiets en verrekijker mee.

Tel de lijsters

De kramsvogel, merel, zanglijster: welke heb jij in de tuin? Nog tot en met 15 november kan je meedoen aan de Lijsters- en Bessentelling, een initiatief van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Geef je waarnemingen van lijsters en vruchtdragende bomen en struiken door, daarmee help je mee aan het onderzoek naar doortrekkende en overwinterende vogels.

Uniek Drentsche Aa

Een zondagse wandeling langs bijzondere plekjes in het Drentsche Aa-gebied. Gidsen vertellen over dieren, planten en het ontstaan van het landschap. Een mooie combinatie van genieten van de natuur en ondertussen ook nog meer over het gebied te weten komen.
Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl