Boerenerven in Zeegse terug naar oorspronkelijk sober karakter

Meidoorn
Meidoorn is een van de inheemse soorten © Pixabay.com
Open en functioneel: dat zijn de kenmerken van een oorspronkelijk boerenerf in Zeegse. Veertien erfeigenaren gaan aan de slag om hun terrein weer een authentieke Drentse uitstraling te geven.
Wethouder René Kraaijenbrink van de gemeente Tynaarlo plant morgen, bij de start van het 'boerenervenproject Zeegse fase 2' de eerste boom. In 2020, bij de eerste fase van het project, zijn al twaalf erven rondom de brink van Zeegse aangepakt.

Versterking biodiversiteit

Een groenvoorzieningsbedrijf neemt daarna het werk van de wethouder over. De erven langs de invalswegen naar de brink zijn in deze tweede fase aan de beurt. Het doel is ze beter op de omgeving aan te laten sluiten en bij te dragen aan de versterking van de biodiversiteit.
Landschapsbeheer Drenthe heeft met alle erfeigenaren een werkplan opgesteld. Een groot deel van de werkzaamheden voert de eigenaar zelf uit. Exotische planten worden verwijderd en maken plaats voor inheemse soorten, zoals meidoornhagen en fruitbomen. Het meeste werk wordt voor april volgend jaar uitgevoerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl