Wildcam: bever jaagt bunzing weg

Bevers maken flinke takkenbulten waar knaagdieren van profiteren.
Bevers maken flinke takkenbulten waar knaagdieren van profiteren. © RTV Drenthe/Jan Dijk
Een beverburcht lokt heel wat andere dieren. Ze zijn niet altijd welkom, zien we op de nachtbeelden van de wildcamera van Tonnie Sterken.
Sterken is actief als natuurbeschermer en houdt in het Drentsche Aa-gebied de visotters in de gaten. De beelden uit zijn wildcamera verrasten hem, een ontmoeting tussen bever en bunzing op beeld noemt hij 'uniek'.

Aanstormende bever

De bunzing komt op de zelfgegraven sloot van een bever af. Het water is geen gevaar voor hem, een bunzing is een goede zwemmer en duiker, maar de aanstormende bever vindt hij maar niks. Snel maakt de bunzing zich uit de voeten.
Hetzelfde gebied wordt bezocht door een hermelijn. Het dier, te herkennen aan de zwarte staart, trippelt door het territorium van de bever. In de bek een prooi, de hermelijn is een carnivoor en jaagt op kleine zoogdieren. Wat hij deze keer heeft gevangen is niet duidelijk te zien, misschien een dikke muis.

Opgestapelde takken

Muizen en ratten hebben baat bij de bouwwerken van bevers. Ze nestelen graag tussen alle opgestapelde takken van de beverdammen en -burchten. Andere jagers weten dat maar al te goed, het is vast niet de laatste keer dat deze hermelijn en bunzing op bezoek kwamen.
Wildcam: bever jaagt bunzing weg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl