Maak je eigen kerstversiering

Unieke kerstversiering: zelfgemaakt met groen uit de tuin of het bos
Unieke kerstversiering: zelfgemaakt met groen uit de tuin of het bos © RTV Drenthe
Het is bijna kerstmis en misschien heb jij de kerstboom al thuis staan? Tijd om het huis en de boom helemaal in een echt groene kerstsfeer te brengen.
Agnes Bakker van IVN Natuureducatie laat zien hoe je zelf mooie kerstversieringen kunt maken. We gaan daarvoor naar het Pinetum in Anloo.

Kerstbomen

"Dit is een superleuke plek om op dit moment te zijn", vindt Bakker, "want het staat hier vol met kerstbomen. Zoals de Servische spar, een van de soorten die als kerstboom verkocht worden om bij jou thuis in de huiskamer te staan. Al heb je voor deze boom wel een enorm huis nodig."

Kerstversiering

De kerstversieringen kun je maken met vondsten uit de natuur. "Je kunt dennenappels verzamelen of takjes", vertelt Bakker. "Kijk, hier zitten nog mooie naalden aan voor een beetje groen. Bladeren zijn ook leuk om te verzamelen. Grote bladeren kun je gebruiken om mooie vormen uit te knippen zoals een kerstboom, een ster of een engel.
Ga lekker naar buiten en verzamel spullen die los op de grond liggen. Maar denk erom dat je geen takken en bladeren van bomen afplukt.

Benodigdheden

Je hebt een schaar, een stukje touw en een perforator nodig. Pak een klein stukje touw en knoop daar een aantal van je vondsten aan vast. Knip figuurtjes uit de bladeren en maak er met de perforator een gaatje in. Zo kunnen deze ook aan je slinger. Dan nog een mooie piek erop van bijvoorbeeld een dennenappel en je kerstboom is klaar!
Maak je eigen kerstversiering

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl