Natuurmonumenten roept op tot respect voor de natuur

Wandelaars op het Balloërveld
Wandelaars op het Balloërveld © Fred van Os/RTV Drenthe
Voor steeds meer mensen is de natuur sinds de coronacrisis een uitlaatklep. Het aantal bezoekers van natuurgebieden neemt toe en dat heeft gevolgen voor de flora en fauna in het gebied. Daarom roept Natuurmonumenten op om respectvol om te gaan met de natuur, die op het moment in winterrust verkeert.
"Het was op de eerste dag van de strenge lockdown al meteen opvallend veel drukker in de bossen", aldus de natuurorganisatie. De organisatie verwacht dat die drukte aanhoudt. "De natuur kan die massale toeloop nu niet hebben."

Winterrust

In de winter hebben dieren rust nodig. Ze moeten in de koude periode zuinig omgaan met hun energievoorraad. Als groepen mensen die dwars door natuurgebieden struinen en hun honden los laten lopen, de dieren opschrikken dan slaan ze op de vlucht. Sommige dieren overleven dat niet.
Natuurmonumenten wil daarom dat wandelaars op de paden blijven, rustgebieden mijden en hun hond aan de lijn houden. "Zeker als het gaat sneeuwen tijdens de kerstdagen is dat voor de natuur geen pretje. Dan is het buiten weliswaar wit, maar ziet het zwart van de mensen in de bossen", aldus de natuurbeheerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl