IVN roept jongeren op Nature Bits koploper te worden

Een wandelpad door natuurgebied het Holtingerveld in de gemeente Westerveld
IVN roept jongeren op om natuurkennis op te doen © Josien Feitsma / RTV Drenthe
IVN roept jongeren tussen de 18 en 30 jaar op om zoveel mogelijk natuurkennis op te doen en deze te delen met anderen. Dat kan door deel te nemen aan de Nature Bits, leerervaringen in de natuur die voor én door jongeren georganiseerd worden.
Samen met gelijkgestemde jongeren hoopt IVN zo een landelijke beweging op te bouwen die zich inzet voor de natuur.

Les in de natuur

Tijdens een Nature Bit ervaren jongeren samen met echte natuurexperts gedurende een halve dag tot twee dagen de natuur. Ze krijgen workshops en trainingen over actuele groene thema's en leren zo hoe ze kunnen bijdragen aan een groene, duurzame toekomst. Ook bouwen de jongeren een netwerk op en doen ze ervaring op in de groene sector.

Thema's

Ieder jaar worden vier verschillende Nature Bits georganiseerd n.a.v. actuele thema's: natuur & gezondheid, stadsnatuur, rewilding en dark sky. Rewilding is een vorm van natuurherstel waarbij menselijk natuurbeheer wordt verminderd. Zo is er meer ruimte voor natuurlijke processen. Het thema dark sky gaat over lichtvervuiling en de bewustwording van de nadelige gevolgen van lichtuitstoot.

Koploper

Als je na deelname aan een Nature Bit enthousiast geworden bent, kun je samen met andere jongeren als koploper zelf een Nature Bit organiseren. Vanaf januari of maart ga je dan elf weken lang, acht uur per week, aan de slag met de natuurlessen. Je kunt je ook als vrijwilliger aanmelden voor een van de Nature Bits.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl