Podcast Drenthe Toen: Domeneer van Turfland, laatste aflevering

Podcast Drenthe Toen: De domeneer van Turfland.
Podcast Drenthe Toen: De domeneer van Turfland. © RTV Drenthe
Tijdens eerdere etappes van onze wandeling 'Domeneer van Turfland' kwamen we al langs gedenkwaardige plekken, zoals de plek waar ooit Hotel Wieringa stond. En Sluis twee, waar ooit de schippers staakten vanwege het hoge schutgeld. En het cachot van Klazienaveen, intussen in gebruik als opslag. In het laatste deel van deze podcastserie, deel zeven, komen we aan bij de kerk die dominee Willem de Weerd stichtte. Zijn levenswerk.
In de nazomer van 2021 was de 'Domeneer van Turfland' het thema van de historische wandeling van de Stichting Historisch Klazienaveen. Begin vorige eeuw arriveert hij daar, jong en vol zendingsdrang. In het arme turfgebied is het enthousiasme voor zijn preken niet groot, de veenarbeiders vinden hem 'te fijn' en zijn kruistocht tegen de alcohol wordt al helemaal niet gewaardeerd. Jans Jagt van Historisch Klazienaveen voorziet ons tijdens de wandeling langs de route van de dominee van tekst en uitleg.
Veenkerk
Het levenswerk van de Domeneer van Turfland: de Veenkerk in Klazienaveen Noord © RTV Drenthe/Lydia Tuijnman
06/02 Drenthe Toen Podcast Domeneer van Turfland deel 7

Domeneer van Turfland: een podcast

In deze podcast-en radioserie 'De domeneer van Turfland' maken we in zeven afleveringen kennis met de bevlogen dominee Willem de Weerd en met het gebied waar hij destijds woonde. Deze zevende aflevering is te beluisteren in het radioprogramma Drenthe Toen, dat zondag 6 februari wordt uitgezonden tussen 12.00 en 14.00 uur. En uiteraard in de podcast en via Programma Gemist op deze website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl