Een huwelijksaanzoek uit de hemel: vliegen met een sleepje

Gerrit Boxem
Een vierdelige podcast over vliegveld Hoogeveen met luchtvaartjournalist Gerrit Boxem © Gerrit Boxem
Vliegen met een reclamesleep, vroeger populair en nu weer in de lift. In deel 3 van de vierdelige Drenthe Toen radio- en podcastserie over vliegveld Hoogeveen gaan we op bezoek bij Betty Peereboom van luchtvaartbedrijf Airbet Hoogeveen.
Hij staat liefdevol te poetsen, met een doekje, over de huid van een klein vliegtuig, Betty Peereboom van luchtvaartbedrijf Airbet Hoogeveen. Zijn bedrijf doet aan reclamevliegen, oftwel: vliegen met een tekst achter het vliegtuig. In de jaren 60 en 70 een hip reclamemiddel.
Na een periode van relatieve stilte wordt het opnieuw ontdekt door ondernemend Nederland. Ook het huwelijksaanzoek vanuit de lucht wint weer terrein. Volgens Peereboom een succesvolle strategie: "Ik heb nog niet meegemaakt dat er nee volgde op zo'n aanzoek."
12/03 Drenthe Toen Podcast Vliegveld Hoogeveen deel 3

Drenthe Toen

De podcast- en radioserie over Vliegveld Hoogeveen, gemaakt door Lydia Tuijnman, is vier weken lang te horen in het Radio Drenthe-programma Drenthe Toen, op zondagmiddag van 12.00-14.00 uur, via de podcast en Uitzending Gemist.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.