Poëzie siert het informatiepaneel bij natuurgebied De Branden

Gedicht van Suze Sanders op het informatiepaneel natuurgebied De Branden
Het informatiepaneel bij natuurgebied De Branden © RTV Drenthe
Het gebied De Branden ten oosten van het Drouwenerzand ondergaat een metamorfose van akker- en grasland naar waterberging en natuurgebied. Het informatiepaneel heet de bezoeker welkom, vertelt over de nieuwe functie, archeologische bodemschatten en vistrappen, én toont een gedicht van Suze Sanders.
De dichter schrijft in het Nederlands en in het Drents en haalt haar inspiratie uit de natuur. "Volgens mij is dit de eerste keer dat in Drenthe een gedicht op een informatiebord verschijnt. Zo krijgt het een ander publiek dan wanneer ik het in een dichtbundel zou publiceren."

Blijdschap

"Ik denk dat de combinatie van natuur, poëzie en het Drents een hele mooie is", aldus Albertien Klunder-Hof die onder het pseudoniem Suze Sanders publiceert. "Ik wil mensen vreugde meegeven, en dat ze vooral moeten genieten van het natuurschoon. Het gaat over dansende vogels, ik vind het altijd heel mooi als ze zich vrolijk bewegen."

Inspiratie

"Toen ik het verzoek kreeg, heb ik me in het natuurgebied verdiept. En ik herinnerde mij een ROEG!-uitzending waarin Loes met de boswachter langs een plas in dit gebied liep. Dat vond ik een heel mooi beeld, water met weerspiegeling van de lucht, de kranswieren die eromheen lagen. Dat vond ik zo mooi dat het in het gedicht terechtgekomen is."
Suze Sanders maakt een gedicht over De Branden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.