Kom in actie en help samen met RTV Drenthe de Drentse voedselbanken, zodat zij ook volgend jaar weer voldoende eten uit kunnen geven.

Voor de laatste keer 'Samen voor de voedselbank'

RTV Drenthe houdt in december voor de vijfde en laatste keer een grote voedselbankactie.  De actie duurt tot vrijdag 14 december. De inzameling is hard nodig, omdat er in Drenthe ruim 3.500 mensen onder de armoedegrens leven. De voedselbanken voorzien hen wekelijks van voedselpakketten.

Met het geld en de levensmiddelen die we met deze actie ophalen kunnen de voedselbanken weer een jaar vooruit. Bekijk hieronder het filmpje met de oproep van Margriet Benak.


Klik op een van onderstaande buttons en doneer ruimhartig. Heb je een bedrijf en wil je meer geven? Ga dan naar onze bedrijvenpagina.

Doneer € 7,50
Doneer € 12,50
Doneer € 25,00

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 3500 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank. Samen met de voedselbank en hulp van heel veel vrijwilligers en organisaties hopen we het succes van vorig jaar te evenaren. De voedselbanken in Drenthe zijn erg blij met de actie.

Op deze pagina blijf je op de hoogte van alle initiatieven en ontwikkelingen rondom de voedselbankactie.

Lees meer over de Drentse voedselbanken.

Waar kun je jouw boodschappen inleveren?

Wie zijn de ambassadeurs voor de voedselbank?

Bekijk de tv uitzendingen van Samen voor de voedselbank.

Op het boodschappenlijstje zie je aan welke goederen behoefte is. Je kunt jouw boodschappen op deze laatste middag niet meer inleveren bij een supermarkt, maar nog wel bij de studio van RTV Drenthe in Assen.

boodschappenlijstje Samen voor de voedselbank 2018