Samen voor de voedselbank 2023

Geef geld voor een voedselpakket

Klik op een afbeelding om het bijbehorende bedrag over te maken via het betaalsysteem PayPro.

Ik geef €10,00
Ik geef €25,00
Ik geef €50,00
Ik geef €100,00

De voedselbank helpt. Help jij de voedselbank?

Rondkomen van een minimum, dure levensmiddelen en een hoge energierekening. Voor zo’n 3600 mensen in Drenthe is dit de dagelijkse realiteit, een wekelijks voedselpakket helpt dan enorm.

Daarom houden de voedselbanken ook dit jaar weer een grote voedselinzamelingsactie. Op zaterdag 9 december staan vrijwilligers bij tientallen supermarkten in de provincie om zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen. De levensmiddelen worden volgend jaar aan cliënten uitgedeeld. Het inzamelen gebeurt door vrijwilligers van de voedselbanken maar ook door kerkleden en leden van de Lions, de Rotary en de Soroptimisten.

Je kunt ook rechtstreeks geld geven voor de Drentse voedselbanken. Het bedrag dat wordt ingezameld wordt verdeeld onder de voedselbanken in Drenthe. Er zijn doneermogelijkheden voor, 100, 50, 25 en 10 euro. Je kunt een schenking doen van 9 tot en met 24 december.

Wat doet de voedselbank?

De voedselbanken geven noodhulp aan huishoudens die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die in aanmerking willen komen voor een voedselpakket worden uitvoerig van tevoren gescreend. Een huishouden bestaande uit vier personen mag per maand niet meer te besteden hebben dan 630 euro. Voor een éénpersoons huishouden is dit 300 euro. Zij kunnen een keer per week een voedselpakket ophalen met daarin de noodzakelijke levensmiddelen, zoals brood, rijst, pasta, aardappel, koffie en zuivel.

In Drenthe zijn vier voedselbanken actief: Zuidwest-Drenthe, Zuidoost-Drenthe, Noordenveld en Hart van Drenthe (de websites openen in een nieuw tabblad). Deze voedselbanken hebben vaak meerdere uitgiftepunten.