Kom in actie en help samen met RTV Drenthe de Drentse voedselbanken, zodat zij ook volgend jaar weer voldoende eten uit kunnen geven.

RTV Drenthe houdt in december voor de vijfde en laatste keer een grote voedselbankactie. De start van de actie is op zaterdag 8 december. Vrijwilligers van de voedselbanken gaan dan samen met mensen van de Lions, Rotary en Soroptimisten in zoveel mogelijk supermarkten goederen inzamelen. De actie van RTV Drenthe duurt vervolgens dan nog tot vrijdag 14 december.

De Drentse bevolking doneerde vorig jaar massaal. In totaal werd er in onze provincie voor ruim 190-duizend euro aan producten en donaties opgehaald. De voedselbanken in Drenthe maken nu nog steeds gebruik van de ingezamelde goederen.

De opbrengst van de voedselbankactie 2017
Een mooie opbrengst van de voedselbankactie 2017

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 3500 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank. Samen met de voedselbank en hulp van heel veel vrijwilligers en organisaties hopen we het succes van vorig jaar te evenaren. De voedselbanken in Drenthe zijn erg blij met de actie.

Op deze pagina blijft u op de hoogte van alle initiatieven en ontwikkelingen rondom de voedselbankactie.