De vijfde editie van de actie Samen voor de voedselbank is een groot succes.

Honderden pakken koffie, aardappelen, winterpenen, uien, 1000 eieren, kratten vol met macaroni en pannekoekenmix en nog duizenden andere levensmiddelen. Daarnaast een groot geldbedrag en gratis diners. Dat is de opbrengst van de RTV Drenthe actie Samen voor de voedselbank die dit jaar voor de vijfde keer is gehouden. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 211.000 euro. Dat is 14 december tijdens de grote finale-uitzending op TV Drenthe.

Ruim 211.000 Euro voor de voedselbank
De actie Samen voor de voedselbank bracht ruim 211.000 Euro op.

Ambassadeurs

Een week lang voerden de inwoners van de provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Vier ambassadeurs bezochten bedrijven en instellingen in de provincie. Zij haalden behalve geld ook goederen op ter waarde van zo’n 46.000 euro. In heel Drenthe waren vrijwilligers actief om producten in te zamelen. In Hoogeveen hebben de Soroptimisten en de Rotaryclub zich ingezet. De Lions hebben dit gedaan in Assen.

Uit de hele provincie

De kratten en dozen kwamen uit alle hoeken van de provincie. Basisscholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat komende maandag een vrachtwagen van de Coop wordt ingezet om alle goederen uit het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

Voedselbanken in Drenthe

Voorzitter Harrie Timmerman van de voedselbanken in Drenthe is opgetogen over de hoge opbrengst. In Drenthe zijn vier voedselbanken die gezamenlijk 3.500 mensen van voedselpakketten voorzien. De goederen die nu zijn ingezameld worden volgend voorjaar uitgedeeld, met het geld dat is opgehaald worden ook nog levensmiddelen gekocht.

Lees meer over de Drentse voedselbanken.

Bekijk de tv uitzendingen van Samen voor de voedselbank.