Vandaag zijn er stapelwolken te bewonderen en ook zonneschijn. Vooral rond de middag kan de zon tijdelijk wat verstek laten gaan door samenklonterende stapelwolken. Dan is een plaatselijk buitje mogelijk maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Bij een licht noordoostelijk briesje wordt het maximaal 20 graden. Woensdagochtend verloopt droog en kalm, met bij tijden zon. In de middag vormen zich stapelwolken waarvan een enkele uitgroeit tot een bui. De maxima liggen dan rond 21 graden. Donderdag en vrijdag steekt een matige zuidelijke wind op en wordt het nog iets warmer. De lucht is wel onstabiel van opbouw en dat leidt vooral in de middag tot een paar pittige buien, een klap onweer is goed mogelijk. Het is wat aan de klamme kant. We zitten ook nog in de hondsdagen.
Weerkaart voor Vandaag
Weerkaart voor Vannacht

di

E 20°

wo

E 21° 11°

do

E 22° 14°

vr

E 22° 13°

za

E 22° 13°
Neerslagkans 45% 55% 65% 85% 80%
Neerslag 0.2 mm 0.5 mm 2.5 mm 6 mm 7 mm
Windkracht 2-3 1-2 2-3 3-5 3-4
Windrichting NNO NO Z ZW ZZW
thumbnail
Weerpraatje

Weerfoto's

Dagelijks sturen fotografen in onze provincie mooie plaatjes van het Drentse landschap en de invloed van het weer naar de weerfoto van RTV Drenthe. Van de foto's wordt een selectie geplaatst op onze website rtvdrenthe.nl, en de social media Instagram en facebook.com/rtvdrenthe

Met het sturen van uw foto verleent u RTV Drenthe toestemming om deze te gebruiken voor haar uitzendingen, website en social media.