Het is bewolkt, later vanochtend en vanmiddag laat de zon zich zien. Het blijft droog weer en bij weinig wind de tweede ijsdag op rij met hooguit -2°C. Vrijdagochtend eerst meest matige vorst en wellicht een gekleurde zonsopkomst, daarna bewolkt en in de middag lichte sneeuw overgaand in (mot)regen met tijdelijks kans op ijzel. Oplopende temperaturen met in de avond +2°C, bij een matige ZW-wind. Zaterdag bewolkt, later wat regen. Zondag regenachtig weer bij een matige ZW-wind. Op beide dagen middagtemperaturen rond 5-6°C. Na het weekend langzaam frisser, dan een wisselend weertype met dagelijks enkele winterse buien met overdag ook regelmatig zonneschijn. In de nacht lichte vorst en gladheid.
Weerkaart voor Vandaag
Weerkaart voor Vannacht

do

B -2° -9°

vr

J

za

I

zo

I

ma

G -2°

di

G -3°
Neerslagkans 5% 90% 95% 90% 90% 80%
Neerslag 0 mm 2.5 mm 13 mm 10 mm 3 mm 2.5 mm
Windkracht 2-3 2-5 3-5 3-5 3-5 3-5
Windrichting OZO ZZW ZW ZZW NW WZW

Weerfoto's

Dagelijks sturen fotografen in onze provincie mooie plaatjes van het Drentse landschap en de invloed van het weer naar de weerfoto van RTV Drenthe. Van de foto's wordt een selectie geplaatst op onze website rtvdrenthe.nl, en de social media Instagram en facebook.com/rtvdrenthe

Met het sturen van uw foto verleent u RTV Drenthe toestemming om deze te gebruiken voor haar uitzendingen, website en social media.