Vandaag trekt een actieve storing over het land noordoostwaarts. De storing zorgt voor diverse buien, met kans op onweer en zware windstoten tot 80 km /uur. De temperatuur doet met 12 graden een flinke stap terug t.o.v. gisteren. De reguliere wind komt uit een westnoordwestelijke richting en is krachtig. In de namiddag en avond wordt het langzaam iets rustiger. Tijdens het weekend gaat het weer zich onder invloed van een hogedrukgebied wat stabiliseren. Echter voordat het zo ver is staat er op vrijdag nog steeds een stevige noordwestenwind, waarbij enkele buien afgewisseld worden door opklaringen. Het wordt dan een graad of 11. Zoals gezegd verlopen zaterdag en zondag grote deels droog met een mix van wolken en wat zon. De maxima vallen dan een graadje hoger uit. Vanaf maandag keert de wisselvalligheid terug.
Weerkaart voor Vandaag
Weerkaart voor Vannacht

do

E 12°

vr

E 11°

za

B 13°

zo

B 12°

ma

B 13°

di

E 14°
Neerslagkans 95% 95% 20% 10% 45% 65%
Neerslag 27 mm 6 mm 0 mm 0 mm 0.5 mm 2 mm
Windkracht 4-7 4-7 2-4 3-5 3-5 3-5
Windrichting W WZW WZW Z ZZW ZW
thumbnail
Weerpraatje

Weerfoto's

Dagelijks sturen fotografen in onze provincie mooie plaatjes van het Drentse landschap en de invloed van het weer naar de weerfoto van RTV Drenthe. Van de foto's wordt een selectie geplaatst op onze website rtvdrenthe.nl, en de social media Instagram en facebook.com/rtvdrenthe

Met het sturen van uw foto verleent u RTV Drenthe toestemming om deze te gebruiken voor haar uitzendingen, website en social media.