Deze middag is er een afwisseling van droge perioden en perioden met lichte regen. Het is volledig bewolkt bij maxima rond 9 graden. De wind is matig, maar kan even vrij krachtig zijn en zich een beetje vlagerig gedragen. Vanavond laat arriveert een volgend, actief regengebied en dan gaat het overal in Drenthe actiever regenen. Woensdag wordt opnieuw een milde dag met ruim 10 graden, er valt daarbij regelmatig regen en er staat een stevige wind in Drenthe. De windvlagen pieken rond 60 tot 70 km/uur. Donderdag keert het koelere weertype met enkele buien en opklaringen terug. Het wordt dan 4 tot 5 graden, ook is er weer kans op nachtvorst. Vrijdag volgt regen, misschien tijdelijk natte sneeuw. Zaterdag vallen er ook een paar winterse buien. Zondag is het droger met even wat zon.
Weerkaart voor Vandaag
Weerkaart voor Vannacht

di

I

wo

I 10°

do

E -1°

vr

I

za

I

zo

I -2°
Neerslagkans 100% 95% 95% 95% 90% 90%
Neerslag 7 mm 11 mm 3 mm 4 mm 11 mm 4 mm
Windkracht 3-6 5-8 2-4 4-6 3-4 3-5
Windrichting W WZW NW ZW ZZW NNO
thumbnail
Weerpraatje

Weerfoto's

Dagelijks sturen fotografen in onze provincie mooie plaatjes van het Drentse landschap en de invloed van het weer naar de weerfoto van RTV Drenthe. Van de foto's wordt een selectie geplaatst op onze website rtvdrenthe.nl, en de social media Instagram en facebook.com/rtvdrenthe

Met het sturen van uw foto verleent u RTV Drenthe toestemming om deze te gebruiken voor haar uitzendingen, website en social media.