Na een zeer zachte donderdag kunnen we ons opmaken voor een heldere avond en nacht, met soms wat hoge bewolking. De temperatuur daalt tot rond de 9°C met daarbij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. Morgen vindt de omslag plaats naar een minder zacht weertype. Het hogedrukgebied boven Europa verdwijnt, terwijl een nieuw hoog boven het zuidwesten van Europa de regie gaat overnemen. Hierdoor draait de wind op donderdag naar het westen waardoor het kwik later op de dag gaat dalen. Er is eerst wat zon, maar er komt steeds meer bewolking maar het blijft overdag wel droog. De temperatuur loopt op tot 14°C, maar in de loop van de dag zet zich een daling in. Vanaf vrijdag wat lagere temperaturen maar nog wel bovengemiddelde waarden, in de nacht en vroege ochtend kans op mist(banken) en geleidelijk grondvorst. Overdag naast bewolking ook nu en dan zon en aanhoudend droog.
Weerkaart voor Vandaag
Weerkaart voor Vannacht

wo

B 17°

do

C 14°

vr

B 10°

za

B 10°

zo

B 10°

ma

D 10°
Neerslagkans 5% 20% 15% 15% 15% 15%
Neerslag 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm
Windkracht 3-5 3-4 2-4 1-3 2-4 2-4
Windrichting ZZW WZW WNW NW N ONO
thumbnail
Weerpraatje

Weerfoto's

Dagelijks sturen fotografen in onze provincie mooie plaatjes van het Drentse landschap en de invloed van het weer naar de weerfoto van RTV Drenthe. Van de foto's wordt een selectie geplaatst op onze website rtvdrenthe.nl, en de social media Instagram en facebook.com/rtvdrenthe

Met het sturen van uw foto verleent u RTV Drenthe toestemming om deze te gebruiken voor haar uitzendingen, website en social media.