Sophie Timmer

Sophie Timmer

Presentator

Als geboren en getogen Drent heb ik jarenlang naar hartenlust gereisd. Het is hier prachtig wonen, maar ik vind dat je - vooral als je jong bent - ook de rest van de wereld moet ontdekken.

Na een scheepskoksopleiding en de studies Arabisch & Hebreeuws en Journalistiek kwam ik uit bij de voor mij allerleukste studie ooit: Geschiedenis. Omdat ik toen al uitvoerig met de regio bezig was, was het niet raar dat ik bij de Regionale Omroep terechtkwam. Bij RTV Drenthe heb ik op meerdere afdelingen het klappen van de zweep leren kennen.

Hoogtepuntjes tot zover waren het TV-Drenthe programma Bartissimo, over kunst en kunstenaars en allerhande historische programma's. Maar mijn hart ligt bij de radio. Het liefst kruip ik via de zender bij de luisteraar naar binnen, in auto of huiskamer. Daarnaast schrijf ik over van alles en nog wat, van geschiedenis tot kunst en van plattelandsromantiek tot goed eten en drinken.

Sinds een aantal jaar maak ik samen met Lydia Tuijnman het radioprogramma Drenthe Toen, op de zondagmiddag. De geschiedenis van Drenthe in woord en geluid. Tips zijn altijd welkom: drenthetoen[at]rtvdrenthe.nl

Artikelen van Sophie Timmer

58 resultaten