Wolter Klok

Wolter Klok

Presentator en bureauredacteur

Negentien jaar was ik. Tijd om een baantje naast mijn studie te zoeken dat ik écht leuk zou vinden. En dus probeerde ik het gewoon. Ik stuurde een filmpje en mail naar de redactie van RTV Drenthe. Of ze niet nog een nieuwspresentator nodig hadden, want dat beroep leek me geweldig.

Jong en onervaren. Net begonnen aan een studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Moest ik iets van die sollicitatie verwachten? Tot mijn grote verbazing werd ik uitgenodigd voor een gesprek en een screentest. Met succes: in april 2013 presenteerde ik mijn eerste nieuwsbulletin op Radio Drenthe.

Van het een kwam het ander. Ik ging redactiewerk doen en werd niet veel later gevraagd als invalpresentator voor Drenthe Nu op TV Drenthe. Daarnaast ben ik inmiddels ook te horen als invaller bij de radio-uitzendingen van Drenthe Nu. Eind 2015 presenteer ik de quiz Loos op TV Drenthe.

Het mooie aan het werken bij RTV Drenthe vind ik dat je mensen op de hoogte mag brengen van de zaken die in hun eigen regio spelen. Elke dag is anders, want elke dag is er nieuw nieuws. Dat maakt een baan als journalist afwisselend. Bovendien werken we hier met ontzettend fijne collega’s. In de jaren die ik nu werk bij RTV Drenthe heb ik ontzettend veel geleerd en mooie kansen gekregen.

Artikelen van Wolter Klok

802 resultaten