Loes van der Laan

Loes van der Laan

Presentator / producer

Welk werk is er nou leuker dan het maken van mooie radio en televisie? Vroeger dacht ik dat iedereen wel bij een omroep zou willen werken. Ik blijf me er nog steeds over verbazen dat dat niet zo is.

Ik vind dat ik het leukste werk van de wereld heb. Iedere dag ga ik met een cameraman of –vrouw op pad om een leuk weerbericht op te nemen. Steeds op een andere, bijzondere, locatie. Sinds kort mag ik ook voor het programma Roeg! naar buiten met de boswachters en in de zomer rijd ik met bekende gasten door Drenthe in een mooie kever in Toer de Loes. Daarnaast doe ik de productie van allerlei projecten en evenementen, zoals LOOS, het Drèents Liedtiesfestival en het TT-festival.

Tijdens mijn opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen volgde ik een half jaar lang de minor Journalistiek en liep ik stage bij het BNN-programma De Coen en Sander show op 3FM en bij RTV Oost. Daar is mijn passie voor radio en televisie ontstaan. Na mijn studie ging ik eerst twee jaar aan de slag bij het Drents Archief in Assen als marketing- en communicatiemedewerker. Terug in Drenthe dus, en ook terug naar mijn roots in 2e Exloërmond!

Verder heb ik bij de Bibliotheek in Assen gewerkt als Ontwikkelaar Nieuwe Dienstverlening en was ik marketing- en communicatiemedewerker bij het Huus van de Taol in Beilen. In 2014 kon ik als freelancer op de bureauredactie van RTV Drenthe aan de slag en daar zat ik meteen op mijn plek.

En nu mag ik dus sinds 2015 iedere dag de provincie in! Het weer presenteer ik trouwens in het Veenkoloniaals, het dialect van de Drentse Veenkoloniën.

Artikelen van Loes van der Laan

15 resultaten