Ineke Kemper

Ineke Kemper

Verslaggever

Vroeger, bij mijn ouders thuis, stond Radio Drenthe standaard aan. En om kwart over zes ging de televisie op TV Drenthe voor het journaal. Met journalistiek was ik op dat moment totaal niet bezig. Dus als je me toen had verteld dat ik later bij RTV Drenthe zou werken, dan had ik je waarschijnlijk raar aangekeken. Ik?

Aan het eind van de middelbare school zat ik met mijn handen in het haar. Geen idee wat ik na het behalen van mijn HAVO-diploma moest studeren. Tot ik toevallig een voorlichtingsbijeenkomst van de opleiding journalistiek binnenliep. Binnen vijf minuten was ik verkocht: dit was het!

Op pad, met microfoon en camera, om onze luisteraars en kijkers het laatste nieuws te vertellen. Dat is wat ik het liefste doe. Jaren geleden liep ik stage op de redactie van RTV Drenthe, inderdaad het station waar mijn ouders altijd naar keken en luisterden. En daar zat ik meteen op mijn plaats. Na mijn stage ben ik dan ook gebleven. In de loop der tijd kwamen er steeds meer werkzaamheden bij. Eerst ging ik alleen op pad om reportages voor het tv-nieuws te maken, later kwam daar radio en internet bij.

Ik heb ook een aantal jaren het fietsvierdaagse journaal gepresenteerd. Erg leuk om te doen. Op dit moment werk ik vanaf de redactie in Assen en ga ik de hele provincie door om mooie verhalen te maken.

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Ineke Kemper

580 resultaten