Andries Ophof

Andries Ophof

Verslaggever

Het begin van een loopbaan in de wereld van radio en televisie is toch echt begonnen bij de lokale omroep Radio Centraal in Noordwolde. Ik had commentaar op een presentator van die omroep, waarop mijn vader mij heeft aangemeld als medewerker. En nog steeds had ik niet het idee dat ik in de media terecht zou komen. Tijdens mijn opleiding werkte ik freelance voor onder andere Rebecca Radio. Destijds een experiment van Boom Regionale Uitgevers in Meppel om voet aan de grond te krijgen in het medialandschap.

Dat ik bij RTV Drenthe ben gaan werken is ook toeval. Er was een tekort aan verslaggevers bij de radio en de vraag was of mij dat wat leek. Daar heb ik ja op gezegd en sindsdien werk ik bij de omroep. Eerst dus als radioverslaggever en later als verslaggever bij TV Drenthe. Dat was meteen ook de start van een andere carrière als presentator. Een aantal jaren heb ik het nieuws op radio en tv gepresenteerd, net als het achtergrondprogramma Drents Diep. Samen met Margriet Benak mocht ik ook een aantal jaren op pad voor het programma De Trektocht. Dat was een prachtige ervaring waarbij de betrokkenheid van de provincie bij de omroep meteen duidelijk zichtbaar werd. Een hele leuke tijd!

Tegenwoordig ben ik weer verslaggever met als aandachtsgebied economie. En ja.....als inwoner van de gemeente Westerveld volg ik daar de ontwikkelingen natuurlijk ook op de voet.

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Andries Ophof

1331 resultaten