Remco Wilkens

Remco Wilkens

Bureauredacteur/verslaggever

Verhalen, ze wonen overal. Ik heb mijzelf tot taak gesteld ze te vinden, daarbij ook speurend in mijzelf.

Geboren in het ochtendgloren van een kille, zwaar bewolkt wordende Valentijnsdag in 1970. Opgegroeid in Gieten, waar de melkman nog rammelend met flessen rond liep en de bakker met zijn bakfiets niet enkel een brood afleverde maar gelijk ook verhaalde van een overspelige buurvrouw; roddel en achterklap!

De jonge reporter in wording begreep een en ander niet geheel, maar zag de ernstige gezichten en schoot bij het bewuste 'verdachte' mens de keuken in om poolshoogte te nemen. Dat leverde een pepermuntje en een aai over de bol op.

Een paar jaar later stond ik met mijn vader naar een stilstaande trein bij Wijster te kijken. Pa gromde, een wildvreemde man bood mij door zijn verrekijker beter zicht op de zaak. Het klopte: een trein. Maar de stilte was er adembenemend.

Vrij kort daarop meldde Theo zich krakend vanaf een motor in Frankrijk om Le Tour naderbij te brengen; heel even duidelijk, dan weer geheel niet te verstaan, intens spannend.

Uiteindelijk waren het schrijvers, filosofen en dichters die de ware betovering voltrokken.

Drenthe stroomt over van verhalen. Het is zaak die tot de inwoners te brengen, indien mogelijk in het Drents. Tegen mij kuj plat praoten.

Artikelen van Remco Wilkens

1165 resultaten