Janet Oortwijn

Janet Oortwijn

Verslaggever

Wat begon als een dag meelopen op de redactie van RTV Drenthe is inmiddels een baan als verslaggever voor 36 uur per week.

Nieuwsgierig ben ik wel. Vroeger op het schoolplein in Annerveenschekanaal stond ik overal met mijn neus bovenop als er iets te doen was. Omdat ik precies wilde weten wat er gebeurd was. Van mijn moeder kreeg ik een abonnement op de KIDS-week, een krant speciaal voor kinderen. Geweldig vond ik het. Het Jeugdjournaal was mijn favoriete tv-programma.

Heel gek was het dan ook niet dat ik voor de studie Journalistiek koos. Opgegroeid in een kleine dorpsgemeenschap zoals Annerveenschekanaal en op mijn 17e richting Zwolle. Mijn interesse ging vooral uit naar schrijven, maar door het presenteren van een programma op de lokale radiozender Aa en Hunze ontstond de liefde voor radio, en later ook voor televisie. Via een stage bij RTV Noord belandde ik op de nieuwsredactie van RTV Drenthe. Ik voelde me meteen thuis en hoop nog een hele tijd te mogen blijven. Want wat is er mooier dan om overal in de provincie te zijn en radio- en televisieprogramma’s te maken van wat er bij ons in Drenthe gebeurt? Het antwoord is simpel: niks. Zo sta je de ene dag op de televisietoren in Smilde, de volgende dag bij een Europees Kampioenschap voor IJslandse paarden en de andere week ploeter je door de bossen in de sneeuw. Die variatie in het werk vind ik geweldig. Mijn werkgebied is vooral Emmen. Dus de kans is groot dat als daar wat te doen is, u mij met mijn neus erboven op ziet staan.

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Janet Oortwijn

911 resultaten