Margriet Benak

Margriet Benak

Verslaggever en presentator

Voor Drenthe, met Drenten, door een Drent. Een prachtige drie-eenheid in mijn werk bij RTV Drenthe. Ik doe het vooral voor die Drent, het liefst met die Drent. En als het kan (niets moet!) zelfs in het Drents. Want ik bin een Drent en blief een Drent, geboren en getogen tussen Nijeveen en Meppel, en middelste dochter uit een boerengezin.

Al meer dan 20 jaar werk ik bij RTV Drenthe. Ooit bij de regionale krant weggeplukt, ‘omdat we zo’n brutaaltje als jij nodig hebben voor ons nieuws’, zo zei de toenmalige programmaleider. En ik heb er nooit een moment spijt van gehad. Sterker nog, wat was ik allemaal niet misgelopen, als ik als krantenverslaggever de toch wel onzekere sprong naar Radio Drenthe niet had gewaagd.

Want het radioavontuur wat in 1994 begon als verslaggever op de nieuwsredactie, met al vrij snel de presentatie van het discussieprogramma Cassata als brutaal hoogtepunt op de zaterdagmiddag, is uitgegroeid tot een bont palet aan programma’s, zowel op radio als tv, waaraan ik mocht en nog altijd mag meewerken.

Zo was er ineens ‘Benak op je Dak’ op de Drentse buis, konden luisteraars en kijkers jarenlang mee met ons op ‘Trektocht’, had je ‘Babbelegoegies’ in Drentse dorpscafés, zaten er bijzondere Drenten bij mij ‘Op de Praotstoel’ en lieten we zien waar zoal in de regio ‘Zummerschik’ te vinden was. En ‘het Leukste Dorp van Drenthe’, da’s nog altijd Annen! Tijd voor revanche misschien, dus serie nummer 2. Maar laat ik vooral de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ niet vergeten: want dat is ook op en top Drenthe: met mekare veur mekare. En daar wil ik met camera en microfoon graag bovenop staan, nog heel lang als het kan.

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Margriet Benak

1850 resultaten