Niels Dijkhuizen

Niels Dijkhuizen

Verslaggever

De HEAO (opleiding Communicatie) afgerond. En dan? Doorstuderen? Werken? Een baan bij 's werelds grootste tabaksproducent en distributeur lonkte. Een eigen auto en wonen in Hoorn. Wat? Hoorn. Op weg naar het eerste gesprek daar wist ik het eigenlijk al... Dit wordt 'm niet. Een week later zat ik bij een uitzendbureau, waar ik intercedent kon worden. Van de meer dan twintig sollicitanten zat ik bij de laatste twee, maar er kwam (toevalligerwijs) bij datzelfde uitzendbureau ook een vraag binnen van RTV Drenthe. De regionale omroep zocht een planner. Plannen... daar was ik inderdaad goed in. Mijn tentamens leerde ik tenslotte ook altijd ruim op tijd (not). Bij RTV Drenthe prikten ze daar gelukkig doorheen, of de nood op de afdeling was heel hoog, want al de volgende dag kon ik beginnen. Natuurlijk wist ik dat er bij RTV Drenthe ook een sportafdeling was en eerlijk gezegd gaf dat voor mij de doorslag om ja te zeggen. Je weet tenslotte maar nooit.

Werken op 'de sport' begon al snel. Ik begon, het was in januari 2001, tegelijk met Hennie Spijkerman aan mijn nieuwe job. Hij als trainer van FC Emmen, ik als clubwatcher. Ik had de baan die ik wilde en ook nog eens in mijn eigen provincie.

Het is een voorrecht om als sportjournalist te werken. Je bent redelijk vrij in je doen en laten en het is écht zo: geen dag is gelijk. Het vak is wel veranderd. De echte journalist is veranderd in een 'stukjesmaker'. Echt hard nieuws wordt tegenwoordig door clubs of sporters zelf al gedeeld. Entertainment en uniek zijn, dat is wat tegenwoordig telt. Een grappig filmpje, een blooper scoort ontzettend, terwijl een gedegen onderzoek naar financiële problemen maar mondjesmaat wordt bekeken. Maar gelukkig zijn we uniek en bieden we entertainment. Ook bij de sport. Met ons amateurvoetbalprogramma 'Onze Club' zijn we uniek in Nederland en... altijd in de buurt. Of ik nog dromen heb? Live-verslag doen van FC Emmen in de eredivisie? Al is het maar voor één seizoen... toch?

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Niels Dijkhuizen

3568 resultaten