Marjolein Knol

Marjolein Knol

Verslaggever

Na mijn opleiding journalistiek in Ede, studeerde ik af als radiomaker van het RITS in Brussel. Ik werkte twee jaar als verslaggever digitaal bij Dagblad van het Noorden en ging in 2016 aan de slag als verslaggever bij RTV Drenthe. Daar pak ik verhalen op uit Noord-Drenthe. Ook maak ik regelmatig (langere) radioverhalen. Zo maakte ik de documentaire Als het vuur gedoofd is en neem ik nog steeds de podcast RadioDoc op. Eerder maakte ik de podcasts Oerend harTT en Binnen de Muren.

Bij deze trouwens ook een kleine verontschuldiging. Hoewel ik ben opgegroeid in Assen, klinkt er geen greintje Drents door in mijn relatief Beschaafd Nederlandse spraak. Ik geef daar met enige regelmaat mijn moeder de schuld van. Ze is de liefste. Maar ja, voordat ze mijn vader trouwde, woonde ze al haar hele leven in Noord-Brabant. Haar fantastisch melodieuze spraakwatervallen maakten dat ik het inslikken van de laatste e niet overnam van mijn bescheiden vader. Ooit probeerde ik het wel - Drents dus - maar toen zei deskundige Aaldert Oosterhuis dat ik dat beter nooit en dan ook nooit weer moest doen. Het leek meer op Gronings. Tja.

Heeft u tips of vragen?

Meld het dan via dit formulier. Velden met een * moeten in ieder geval worden ingevuld. Plaats een vinkje bij 'ik ben geen robot' voordat u het formulier wilt versturen. Dit is een beveiligingsmaatregel tegen spam. Zonder dit ingevulde vakje wordt het formulier niet verzonden.

Artikelen van Marjolein Knol

529 resultaten