Roy van Gool

Roy van Gool

Redacteur/nieuwslezer

Ik kwam al heel vroeg in aanraking met RTV Drenthe. Dat is op zich niet zo gek, als je 'op de Smilde' bent opgegroeid, langs de Drentsche Hoofdvaart. Mijn eerste herinneringen aan de omroep zijn onlosmakelijk verbonden met het logeren bij mijn oma. In haar keuken stond vroeger altijd Radio Drenthe aan. Ik hoor nog steeds die oude jingle van de jaren 90 in mijn hoofd. Ik ben als klein kind ooit te zien geweest in het tv-weerbericht en kreeg ik op de middelbare school een keer een microfoon onder mijn neus gedrukt.

Ik kon mij toen nog niet voorstellen dat ik er jaren later zelf zou werken. Als kind wilde ik namelijk altijd rockster of profvoetballer worden. Wel had ik al heel vroeg een bovengemiddelde interesse in nieuws, journaals en achtergrondprogramma's. De aanslagen van 11 september 2001 in New York zijn belangrijk geweest voor mijn toekomst.

Want in 2009 ging ik naar de universiteit. American Studies studeren. Omdat tijdens die eerste studie wat vertraging opliep en graag journalistieke ervaring wilde opdoen, ben ik in 2013 een half jaar vrijwillig twee dagen per week bij RTV Drenthe gaan werken.

Na een half jaar moest ik daarmee stoppen, omdat ik begon aan de master journalistiek. Ik vond het jammer dat ik toen de omroep verliet, en hoopte ooit terug te keren. Dat gebeurde ook vrij snel. Na mijn stage bij NOS op 3 en nog voordat ik afstudeerde, kon ik weer terecht bij RTV Drenthe. En daar zit ik nu sinds april 2015, met enorm veel plezier.

Als internetredacteur ben ik verantwoordelijk voor het online plaatsen van nieuws. Als radiosamensteller moet ik ervoor zorgen dat de draaiboeken worden gevuld. En ik de weekenden hoor je mijn stem regelmatig op Radio Drenthe, om je bij te praten over het laatste nieuws. Deze afwisseling maakt mijn werk zo leuk. En dat ook nog eens in de mooiste provincie van allemaal, Drenthe. Mijn provincie.

Artikelen van Roy van Gool

463 resultaten