Mark Voortman

Mark Voortman

Freelance presentator en redacteur Radio Drenthe Sport

Ik denk dat ik een jaar of 13 was toen ik besloot om journalist te worden, specifieker: sportjournalist. Mijn passie voor voetbal was vele malen groter dan mijn talent en nadat ik de hoop op een profcarrière had opgegeven, koos ik voor de tweede beste optie

Toen ik 15 jaar was begon ik stukjes voor de krant te schrijven over de verrichtingen van het eerste elftal van Witteveense Boys ’87. Als ik zelf het veld in moest, nam de reservekeeper het notitieblok over.

De studie journalistiek was een vanzelfsprekende keuze. Na die opleiding, 2009 hebben we het inmiddels over, kon ik bij RTV Drenthe aan de slag als freelance verslaggever en redacteur bij de sportredactie. Niet veel later werd ik ook freelance redacteur bij de nieuwsredactie. Beide doe ik nog steeds met veel plezier.

Het mooiste aan werken bij een journalistiek bedrijf als RTV Drenthe is dat geen dag hetzelfde is. Als je ’s ochtends begint, heb je nog geen idee wat de dag zal brengen. Natuurlijk valt niet iedere dag de tv-toren om, maar saai is het zelden. Verder zijn er bijvoorbeeld ook de vele speciale projecten, zoals de uitzendingen rondom de TT in Assen. Daaraan meewerken voelt amper als werk.

Sinds 2014 ben ik presentator van Radio Drenthe Sport. Een uurtje sportradio waarin we je op de hoogte brengen van alles wat er die dag op sportgebied is gebeurd in onze provincie. Radio is een prachtig medium. Dat er tijdens de uitzending onverwachte dingen kunnen gebeuren en je heel snel kunt inspringen op de actualiteit, dat maakt het voor mij het mooiste.

Artikelen van Mark Voortman

6826 resultaten